Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Ännu ett år har gått…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Nyårsafton 2015 och ännu ett år har gått! När det här publiceras sitter jag i en bil på väg mot en camping ovanför Östersund, där vi spelar med Platina ikväll!

Före jag började skriva det här inlägget så hade jag lite svårt att komma på vad som har hänt under året, det kändes som det bara har rullat på utan några konstigheter – men så var det ju inte riktigt!

Året började hektiskt, med heltidsjobb på Radio Sandviken och samtidigt spelningar 1 – 2 gånger per vecka. I början av året spelade vi bl.a annat på Gotland, i Ludvika och på många andra ställen i Sverige.

1 april släpptes Platinas andra singel, en låt med titeln ”Vad har ni gjort?!”, och som släpptes på Spotifty, iTunes och Google Play. Under våren spelade vi också från norr till söder, Härnösand, Habo och en rad andra ställen fick besök av Platina under våren.

I april tog jag och frun (Maria) ett break och åkte till Thailand i vad som skulle bli 10 dagar men blev 11 efter jag fick vätskebrist och ramlade ihop på flygplatsen några timmar före avgången mot Stockholm! Det blev iallafall en extra natt på sjukhus efter åtta nätter i Bangkok och två i Pattaya.

Under sommaren tog jag beslutet att frånsäga mig alla uppdrag inom Radio Sandviken, min anställning skulle ändå avslutas i mitten av augusti och jag tyckte att det fanns annat jag ville satsa på. Så här i efterhand kan jag säga att det var ett svårt beslut, jag hade ju ändå jobbat med Radio Sandviken i 25 år och gjort många roliga sändningar!

Under sensommaren började vi spela på ett av de roligaste ställena jag nånsin har spelat på! Seglarhotellet i Sandhamn blev snabbt en favorit och vi körde ganska många gig där under hösten.

Den 1 september släpptes Platinas tredje singel, för första gången körde vi på engelska med en låt som heter Popstar! Under hösten skaffade vi också en lokal till Platina där vi kommer att börja jobba på allvar från januari 2016, nu ska det produceras musik och bokas spelningar så mycket vi bara kan!

2015 var också året då jag på allvar började blogga om Aspergers Syndrom vilket ledde till att jag under hösten 2015 gjorde min första föreläsning om Asperger, Asperger och musiken, premiären ägde rum på Fellingsbro Folkhögskola utanför Arboga  den 14 oktober och gick väldigt bra. Under 2016 blir det fler föreläsningar, jag kommer bland annat att köra en kort version på Kung över livet-galan på Oscarteatern den 24 april.

Nåväl, nu är året slut och ett nytt år ska börja. Jag tänker inte lägga några nyårslöften, för det första för att jag aldrig lyckas hålla dom och för det andra för att jag tycker sånt är lite fånigt…  Men jag ska försöka köra på med musiken, lägga upp ännu mer låtar och jag ska försöka göra YouTubevideos också! Hur det går med det får vi se, gott nytt år iallafall!

Etiketter:
%d bloggare gillar detta: