Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Ett stort tack till Fellingsbro Folkhögskola!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Idag har jag gjort min debut som föreläsare!

Fellingsbro Folkhögskola, som ligger strax utanför Arboga, var platsen där jag trodde att allt skulle gå åt skogen men det gick ändå ganska bra… Jag har aldrig tidigare kört en föreläsning och när jag planerade den så struntade jag ärligt talat i hur en föreläsning ska vara, jag skrev bara ner vad jag ville ha sagt och körde låtar vars texter hade en viss förknippning med det jag precis hade pratat om. Jag vill inte kopiera någon annan föreläsares stil, jag ville göra nånting eget när jag hade chansen att prata och spela precis de låtar som jag själv vill spela.

Jag öppnade föreläsningen med att spela ”Just idag är jag stark”, jag tycker att det är en så otroligt bra och uppiggande text – trots att ett helt fotbollslag har ”kidnappat” den. Jag fortsatte föreläsningen med att berätta om min syn på Aspergers Syndrom. Jag tänker inte fördjupa mig mer i den saken nu, vill du veta vad jag tycker så läs vad jag tidigare har skrivit om Asperger/Autism. Låt nummer två blev ”Always look on the bright side of life”, jag tyckte att det behövdes lite uppmuntran efter jag hade pratat så mycket om samhällets syn på oss med NPF-diagnoser. Efter det pratade jag om mina intressen, och främst om mina jobb med mina intressen, musik blev det också, både en egen låt (Fantasi) , en Robbie Williams (Angels), en Roy Orbison (California Blue) och en gammal klassiker från Ovansjö, den odödliga Ovansjölåt!

Nåväl, jag är jättenöjd med nästan allt. Det enda jag inte är nöjd med är slutet på föreläsningen, den ska det slipas på lite mer till nästa gång. Jag är inte heller nöjd med att jag hittills bara har sett ett foto från föreläsningen, trots att jag såg några mobilkameror uppe under föreläsningen. Ni som var där och fotade: Snälla, skicka upp dom på Instagram och tagga dom med #johanbakkelive så jag få se dom!

Efter föreläsningen pratade jag med några från publiken, alla jag pratade med verkade jättenöjda och det ser jag som ett riktigt bra betyg på min premiär som föreläsare!

Så det här var nog inte sista gången jag föreläser om Asperger och musiken, nu ska jag börja leta kontaktuppgifter till fler skolor och andra organisationer som kan vara intresserade av att höra en timme med en hårt arbetande musiker som även har Asperger!

Känner du någon som kan vara intressad av att boka så be dom bara kontakta mig, jag åker runt i hela Sverige.