Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Om Johan Bakke

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Jag är en svensk artist och musikproducent som alltid sätter min egen personliga prägel på de låtar jag spelar in.

Jag spelar in på både svenska och engelska, jag har också spelat in en låt på norska

Låtarna finns på Spotify, YouTube, Apple Music, Google Play och många andra musiktjänster på nätet. Längst ner på sidan hittar du länkar till alla mina sociala medier och många av de musiktjänster där min musik finns.

Random image

Min musik

Tidigare har jag gjort gitarrbaserad pop och rock, det senaste året har jag gått över till 80-talsinfluerad synthpop. 

Mina egna låtar har till största delen alltid varit influerade av 80-talsmusiken, det som är förändrat är vilka instrument jag använder.

Hittills har jag släppt tre låtar där mina nya influenser hörs. I Think I Love You, Vulnerable Soul och min cover på Boyzone’s No Matter What.  

Jag är också sångare och gitarrist i Platina. En duo som hade 50 - 100 spelningar per år runt hela Sverige före Covid-19 kom..

Tillsammans med Platina och det nu nerlagda projektet Johan Bakke & Mosquera har jag totalt över 100 000 streams på Spotify och över 50 000 visningar på YouTube.

Tidigare jobbade jag i 25 år som DJ, ljudtekniker och utgivare på Radio Sandviken, vår lokala radiostation i Sandvikens Kommun. Jag valde att sluta jobba med radio för att istället jobba med min musik i augusti 2015. 

På den här sidan skriver jag om min musik, ibland skriver jag andra musikrelaterade artiklar. 

Jag skriver också om musikinspelning, ljudteknik och relaterade ämnen på musikinspelning.se, en sida för dig som är intresserad av ljud och inspelning.

Lyssna på: