Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Basinkomst kan vara på väg upp i regeringen

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har skrivit tidigare om basinkomst, eller medborgarlön som det också kallas.

Basinkomst är nånting som diskuteras fram och tillbaka och artiklar om basinkomst dyker upp på sociala medier med jämna mellanrum, men det händer för 17 ingenting i frågan! Nu hoppas jag att det kan börja hända nånting! Idag har ett debattinlägg om basinkomst, skrivet av några miljöpartister, publicerats i Svenska Dagbladet och nu börjar jag hoppas igen.

För mig som både är kulturskapare och samtidigt jobbar en del (just nu främst skriver om det) för att vi med namngivna funktionssätt ska få det lättare i livet känns det bra om ett regeringsparti tar tag i basinkomsten, båda grupperna skulle få stora fördelar med basinkomst.

Även om jag tror att Miljöpartiet kan få det svårt att få igenom frågan om basinkomst i regeringen idag så hoppas jag att man börjar arbeta för att kunna lyfta den senare, som jag skrev före valet så är det en av de frågor som avgör vilket parti jag röstar på…