Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Från Lina Sandell till Motörhead – En autismspektrumstörds musikaliska resa

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Jag heter Johan Bakke och jag har ADD och en autismspektrumstörning.

Trots det, eller kanske på grund av det, jobbar jag heltid inom media och musik och har gjort det de senaste 8 åren.

Jag är sångare och gitarrist i en duo med ett hundratal spelningar per år. Jag är också musikproducent, låtskrivare och har en egen YouTubekanal. Tidigare var jag i olika perioder styrelseordförande, kassör och programansvarig på en lokalradiostation och har alltid har varit inblandad i olika musikprojekt.

I musikföreläsningen ”Från Lina Sandell till Motörhead – En autismspektrumstörds musikaliska resa” berättar jag om mitt liv och hur jag till stor del har varit hjälpt av mina funktionshinder i mitt arbete med musiken och i min tidigare anställning inom radio.

Jag ser inte ADD och autismspektrumstörning som några funktionshinder, det är bara ett annorlunda sätt att tänka och leva.

Eftersom jag inte känner mig hindrad så vill jag inte heller kalla det för ett funktionshinder. Det berättar jag om i föreläsningen min föreläsning.

Eftersom jag har musik som ett av mina specialintressen så innehåller föreläsningen också en del musik. Jag tycker själv att föreläsningar kan bli ganska tråkiga och för att liva upp stämningen spelar jag några låtar. Har publiken önskelåtar så får ni gärna lämna fram dom, jag är sällan omöjlig. Kan jag låten så försöker jag spela den!

Jag har aldrig klarat av att arbeta med nånting annat än musik och ljudteknik, men det var först när jag var över 30 år som jag insåg det. Jag kommer att försöka inspirera andra med liknande funktionshinder att våga satsa på sitt intresse tidigare än vad jag vågade, men även berätta om svårigheter jag har haft.

Jag gör det för att visa att det inte bara finns nackdelar med neuropsykiatriska diagnoser. Man kan istället använda diagnosen till att bli riktigt bra inom sitt specialintresse och ha det som yrke!

Musikföreläsningen är ca 45 minuter lång, efter föreläsningen svarar jag gärna på frågor från publiken.

Vill du ha mer information om föreläsningen eller göra en bokning, skicka då ett meddelande med formuläret här nedanför!

4 kommentarer till “Från Lina Sandell till Motörhead – En autismspektrumstörds musikaliska resa”

  1. Pingback: På väg ut med Platina igen! - Johan Bakke

  2. Pingback: Ännu ett år har gått... - Johan Bakke

  3. Pingback: Ny video på YouTube! Informationsfilm - Asperger och musiken - Johan Bakke

  4. Pingback: Fantasi! Ny singel med Platina i mars! - Johan Bakke

Kommentarer är stängda.