Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Blev 2019 det mest produktiva året i mitt liv?

Ungefärlig lästid: 4 minuter

Jag skrev ett inlägg i slutet av 2018. Då skrev jag att 2019 skulle bli mitt mest produktiva år, frågan idag är om det blev så.

Jag vet ärligt talat inte om det blev det mest produktiva, det blev dock ETT av de mest produktiva. Jag har startat många nya projekt, vissa stora och andra små. 

Jag har släppt 10 nya låtar och spelat in många fler som ännu inte blivit utgivna. Dom kommer att släppas under 2020 och det är så det fungerar i musikbranschen. Jag har tidigare varit snabb att släppa allt jag har spelat in. Under 2019 har jag ändrat på det och jobbat mycket med produktioner inför framtiden.

I april släppte jag låten Till Salu. En låt skriven av Mattias Hamberg, en av mina kompisar från tiden då jag gick utbildningen Musikmakarna i Örnsköldsvik. Låten släpptes på YouTube, Spotify och en massa andra musiktjänster på nätet.

Den 9 juli släppte jag två låtar på YouTube, både en cover på The Beatles ”The Word” och en cover på The Cars ”You Might Think”, både låtarna är sånna som jag tycker är riktigt bra och hörs för sällan!

I juli startade jag också projektet #barndomsminnen. Ett projekt där jag spelar in och släpper bra låtar som jag växte upp med, naturligtvis i mina egna versioner. Hittills har det släppts fyra låtar i det projektet:

Det är fler låtar på gång, de kommer att släppas under 2020! 

Projektet är slut när jag har släppt 14 låtar i projektet, då kommer också alla låtarna till Spotify.

I augusti gjorde jag äntligen mitt webprojekt musikinspelning.se offentligt. En blogg där jag skriver om musik- och ljudinspelning till andra som gör samma sak! 

Under 2020 kommer jag att jobba vidare med musikinspelning.se, projektet ska utvecklas med fler inlägg och en hel del annat!

Den 20 september släppte jag den första musikvideon på väldigt länge! Jag ville testa en idé, spelade in en akustisk version av Savage Gardens 90-talshit ”To the moon and back” och testade samtidigt idén! 

Idén var att filma och redigera en musikvideo helt ensam och ganska snabbt, jag lyckades ganska bra. Jag filmade den helt ensam och det tog 4 – 5 timmar.

(vad hade du gjort) Om jag var du

1 november släppte jag en låt till minne av min kompis Daniel ”Bobo” Hagström. Han gick hastigt bort i april 2016 och det tog 3,5 år för mig att slutföra hyllningslåten! 

Den 11 oktober hade låten offentlig premiär live tillsammans med Blandbandet. Vi körde den i Öltältet på World Cup i Göransson Arena, det blev en  känslofylld kväll, både för mig och för många i publiken!

Den 4 december släppte jag en mashup med The Beatles ”Yesterday” och John Lennons ”Imagine”. Jag har länge känt att det finns likheter mellan låtarna och bestämde mig för att slå ihop dom i en egen version!

Under den senare delen av 2019 har jag jobbat mycket med ett nytt projekt som ska släppas någon gång under första halvan av 2020. 

Ett projekt med egna låtar på engelska, i en musikstil som är ganska ny för mig. Jag har börjat skriva och spela in synthpop, influerad av musiken som var inne på 80-talet! 

Det avviker en del från det jag har spelat in förut, det är 100% låtar på engelska och det är inte många "riktiga" instrument i låtarna. Därför kommer jag att göra projektet under ett helt nytt artistnamn, med en ny hemsida och nya sociala medier. Det kommer ett inlägg den 1 januari där jag berättar mer om det projektet!

Så även 2020 kommer att bli ett produktivt år:

…och jag kommer att göra en massa annan musik och andra projekt, ni kommer inte undan mig nästa år heller!

Lämna ett svar