Hoppa till innehåll

Johan Bakke

(vad hade du gjort) Om jag var du – En låt till minne av Bobo

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Den 11 april 2016 gick, Daniel ”Bobo” Hagström, en av min bästa kompisar hastigt bort.

I oktober 2016 laddade jag upp en video på min YouTubekanal. Jag berättade om mina minnen av Bobo, jag berättade också att jag börjat skriva en låt till minne av Bobo.

Då var tanken att låten skulle bli klar inom några veckor, så blev det inte.

Det tog runt tre år att göra klar låten, först nu är den äntligen klar. Jag säger ”äntligen”, trots att det är en låt jag egentligen aldrig ville skriva och spela in!

Anledningen till att det tog lång tid är att jag är en perfektionist. Just den här låten var också en sån låt som jag inte alls ville göra några misstag med.

Så länge bara jag själv lyssnade så blev jag aldrig nöjd med text, arrangemang och produktion. Jag bestämde mig för att den var klar först efter att fyra personer hade lyssnat och kommenterat. Ingen av dom tyckte att jag behövde ändra nånting och då bestämde jag mig för att den var klar. Efter det blev den färdigmixad och mastrad på två dagar.

Nu är låten på väg till Spotify och alla andra större musiktjänster på nätet. Den släpps samma dag som Elitserien i bandy har premiär, den 1 november 2019.

Det kommer också minst en remix och en musikvideo till låten. Musikvideon har premiär på YouTube den 6 november 19.00. Samma dag och tid som SAIK’s hemmapremiär i Göransson Arena.

All vinst från den här låten kommer att gå till Bissen Brainwalk.

Bissen Brainwalk är en fond med syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.  

Bobo engagerade sig mycket i Bissen Brainwalk. Jag har själv NPF-diagnoser och hjälper gärna en fond som samlar in pengar till hjärnforskning!

Etiketter:

2 kommentarer till “(vad hade du gjort) Om jag var du – En låt till minne av Bobo”

  1. Pingback: Många projekt just nu! - Johan Bakke

  2. Pingback: Första tidningsartikeln om min låt till Bobo... - Johan Bakke

Lämna ett svar