Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Radio Sandviken tycker att Radio Ovansjö ska sändas i Hofors???

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Under hösten 2017 skrev jag om idén att starta en egen lokalradiostation i Storvik, Radio Ovansjö.

Det visade sig att jag var ensam om att vilja jobba med radiostationen så jag har inte utvecklat den idén. Det förvånar mig inte, räknat i procent finns det samma intresse bland innevånarna i hela Sandvikens Kommun!

Jag har varken möjlighet eller vilja att driva en sån sak ensam. Jag har drivit en radiostation nästan ensam en gång och trots att jag fortfarande får skriva autografer (!!!) till gamla lyssnare så vill jag inte göra samma sak igen. Jag har ärligt talat inte tänkt nånting på att starta någon radiostation i Storvik sedan början av november.

I torsdags blev jag dock påmind om den idén då det kom ett brev på posten från Sandvikens Radioförenings ordförande. I brevet bad föreningen mig att inte starta en konkurrerande station i Sandviken, man tycker att jag istället ska starta den i Hofors.

I fredags kom det ett sms från Sandvikens Radioförening där man skrev att svaret skulle mailas till föreningens mailadress. Det här inlägget är dock det enda svar jag ger, det känns bättre för mig att svara offentligt.

Jag blev väldigt förvånad över budskapet i brevet och att man så gärna vill ha ett svar. Sandvikens Radioförening menar alltså att en radiostation som startas för att gå ut med information om det som händer i storviksområdet ska sända ut det över Hofors!

Nej, det ska den naturligtvis inte.

Om radiostationen startas så ska den naturligtvis sända från en plats i det område man vill nå med sändningarna. Varken Storvik, Gästrike-Hammarby, Kungsgården eller Åshammar ligger i Hofors Kommun, så Hofors är inte alls rätt plats.

Det innebär dock inte att jag har nånting emot att Hofors startar en egen lokalradiostation som sänder för innevånarna i Hofors. Finns det fortfarande intresse att starta lokalradio i Hofors så hjälper jag gärna till!

1 kommentar till “Radio Sandviken tycker att Radio Ovansjö ska sändas i Hofors???”

  1. Min fasta övertygelse är, att Gudrun Schymann skulle ha startat upp Radio Gästrikland och bara för att hon är så genialisk skulle hon ha sänt från Lustigknopp.
    Ty hon förlorar aldrig sitt hopp….

Lämna ett svar