Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Radio Ovansjö – Skulle det vara möjligt?

Ungefärlig lästid: 2 minuter

För en tid sedan diskuterade jag möjligheten att starta en lokal radiostation som sänder från Storvik och når Gästrike-Hammarby, Kungsgården och Åshammar, med en av Storviks företagare. Namnet vi talade om var Radio Ovansjö och diskussionen avslutades nog aldrig. Den ”rann bara ut i sanden”…

Efter Radio Sandvikens nej till att sända paneldebatten om en ny idrottshall i Storvik så har jag blivit mer och mer sugen på att försöka dra igång den här idén!

En egen lokalradio i Ovansjö skulle ge företagare och föreningar i området möjligheter att gå ut med information till kunder och medlemmar, rapportera från lokala evenemang och genomföra direktsändningar utan att behöva fråga organisationerna i Sandviken om de vill vara med.

Jag tänker inte gå in i en massa teknik i det här inlägget men tekniskt sett är idén inte alls omöjlig att genomföra, den behöver inte heller kosta så stora pengar. Investeringskostnaden är så låg så det räcker med att några få av områdets företag går in och sponsrar med några tusenlappar för att det ska kunna startas upp.

Det som, till att börja med, måste göras är att vi bildar en förening som söker sändningstillstånd för närradio i Sandvikens Kommun. Efter det måste föreningen söka tillstånd för en radiosändare från Post- och Telestyrelsen. Inget av det är svårt att få, det kan ta lite tid för administration men vi får tillståndet.

Frågan är hur stort intresset i Storvik, med kringliggande samhällen, är för att dra igång ett sånt här projekt och framför allt så undrar jag om det går att driva runt ekonomiskt. Jag vill inte gå ut med några exakta belopp här då det bara ligger på idéstadiet just nu, men jag tror att många kommer att bli lika förvånade som jag blev när ni ser hur billigt det kan vara!

Ni som bor i Storvik, Gästrike-Hammarby, Kungsgården eller Åshammar, kontakta mig gärna om ni vill vara med och bygga upp en egen radiostation för vårt område! Jag är sugen, men jag kan inte dra igång allt ensam.

Lämna ett svar