Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Radio Sandviken struntar i Sandvikens Kommuns ytterområden

Ungefärlig lästid: 2 minuter

För ungefär en vecka sedan tog jag kontakt med Radio Sandvikens styrelse med en förfrågan om stationen vill göra en direktsändning från Storvik. Man ska arrangera en paneldebatt om bygget av en ny idrottshall i Storvik, i panelen kommer Sandvikens samtliga politiska partier och representanter för Storviks föreningsliv att medverka. En ny hall har länge varit ett önskemål för Storviks idrottsföreningar, Sandvikens Kommun satsar mycket på Göransson Arena och Jernvallenområdet medan Storviks föreningar har stora problem med att få verksamheten att fungera i lilla Parkhallen.

Nu har jag fått svaret från Radio Sandviken.

Radiostationens styrelse påstår att man inte har de resurser som krävs för att sända paneldebatten.

Jag vet att man har resurser till att sända.  För en tid sedan visade Daniel Thimerdal, då ordförande men idag anställd på Radio Sandviken, mig utrustning som man har investerat i efter jag slutade på stationen. Enligt Thimerdal har utrustningen gjort det enklare att direktsända utanför Radio Sandvikens studio, så enkelt så även en person utan större tekniska kunskaper ska klara av att sända med den.

När jag var verksam på Radio Sandviken hade vi inte alls lika enkel utrustning men genomförde ändå många sändningar från olika platser i hela kommunen. Det gör så jag inte alls förstår hur man kan påstå att man inte kan genomföra sändningen.

Det hör till saken att Radio Sandviken inte behöver lägga ner särskilt stora resurser på att sända debatten. Det kommer ändå finnas mikrofoner och ett högtalarsystem på plats, det kommer att finnas en ljudtekniker för högtalarsystemet och Radio Sandviken kan sända ut samma ljud som hörs i högtalarna.

Radio Sandviken behöver endast skicka ut en person till Storvik. En person som ansluter den utrustning Thimerdal visade mig till en bredbandsanslutning och stannar kvar under debatten för att kontrollera så deras sändning fungerar. Det enda som kan behövas extra är en bredbandsanslutning, något som jag ännu inte vet om det finns i lokalen. Trots att ljud tar mycket datatrafik så låter jag gärna Radio Sandviken använda min 4G-anslutning om det inte går att lösa på annat sätt.

Radio Sandviken gör direktsändningar från Drömfabriken, Jernvallen och Sandvikens Kommunfullmäktige vid flera tillfällen per år men meddelar nu att ett evenemang i Storvik, runt 2 timmar långt, har man inte resurser till att direktsända.

Som boende i Storvik blir jag riktigt frustrerad när jag vet att Radio Sandviken har olika typer av inkomster och bidrag från Sandvikens Kommun i storleksordningen 40  – 50 000 kronor per år. Dessa pengar används till att ofta sända från evenemang i tätorten Sandviken men man påstår att det inte finns resurser till att sända några timmar från Storvik. Sedan jag slutade vara aktiv har stationen inte genomfört någon direktsändning utanför tätorten Sandviken.

Det gör att jag bara kan konstatera att Radio Sandviken struntar i kommunens ytterområden och satsar endast på sändningar från tätorten Sandviken.

1 kommentar till “Radio Sandviken struntar i Sandvikens Kommuns ytterområden”

  1. Pingback: Radio Ovansjö - Skulle det vara möjligt? - Johan Bakke

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: