Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Inspirationen börjar komma…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Japp, Bakke har börjat bli produktiv igen.

Idag har jag spelat in en låt klart, påbörjat en till (Främling och Hon gör mig galen som jag skrev om tidigare idag) och nästan skrivit klart de första två låtarna sedan Bryssel som mål, det var i april jag skrev och spelade in den så det var väl på tiden!

Låtarna är två poplåtar som båda handlar om kärlek och relationer, men från två olika synsätt:

”Aldrig du & jag”
En text som handlar om det där problemet man får när man inser att tjejen (eller killen) man har spanat in inte visar något intresse alls tillbaka… Hur gör man då? Jo, då säger hjärnan (förnuftet) oftast stopp, men hjärtat (känslorna) vill ändå att man ska göra nya försök… Och hur man tar sig ur en sån sak, det finns det hundratals metoder för… En del skriver låtar om det, andra sover på saken… Problemet med att skriva låtar om det är ju att det blir svårt att glömma, speciellt om folk börjar gilla låten och vill att man ska spela den! ”Hjärta av guld” någon? =)

”Andra sidan stan”
Gräset är inte grönare på andra sidan ån, det är ett väl använt uttryck. I en modernare tappning heter det att gräset inte är grönare på andra sidan stan! En liten poplåt om känslan som alla vi 25+’are nog har haft någon gång i livet. Man är trött på det vanliga familjelivet och tror att det är bättre någon annanstans… Det kanske det är också, under en tid, men de flesta upptäcker att gräset inte är grönare där borta. …men ibland kan det vara försent när man väl upptäcker det…

Låtarna blir förmodligen inspelade och kommer ut på bloggen under veckan. …och kom ihåg att alla mina texter är påhittade historier utan någon verklighetsanknytning. Känner någon igen sig i beskrivningarna här ovanför, då är det en slump!

Etiketter:

Lämna ett svar