Hoppa till innehåll

Johan Bakke

2019 ska bli mitt mest produktiva år!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Jag har bestämt mig, jag ska börja skriva och producera musik igen!

Jag har påstått några gånger att 2019 ska bli mitt mest framgångsrika år. Jag glömde då bort att framgång inte är samma sak för alla människor…

För mig betyder framgång att jag skapar mer än tidigare och att jag arbetar hårt för att det jag skapar ska höras eller synas. Så jag ändrade FRAMGÅNGSRIKA till PRODUKTIVA, det känns som ett bättre ord.

Den första månaden under 2019 har varit väldigt produktiv, fortsätter jag lika som nu i bara några månader till då är det inte långt kvar till gränsen än nådd.

Hittills har jag påbörjat 7 nya låtar och har börjat färdigställa 3 som låg kvar sedan tidigare.

Några av dom är låtar som jag gör till ”West End Boys – The Pet Shop Boys Tribute”, de andra är låtar som jag kommer att släppa under vintern och våren antingen som soloartist, med Platina eller under ett nytt projektnamn.

En av de nya låtarna är en ny egen poplåt som jag inte vill avslöja mycket om just nu, bara att jag är jäkligt nöjd trots att den är långt ifrån klar! Den kommer att göras klar och skickas till P4 Nästa. Jag är så nöjd med den redan nu så jag hade gärna lagt ut en kort förhandslyssning, men eftersom reglerna för årets tävling ännu inte är offentliga så vågar jag inte göra det. 

Förutom den låten så jobbar jag också med några covers, bl.a en ny inspelning av Ted Ströms ”Vintersaga” som jag tidigare har spelat in i en akustisk version som finns på YouTube och Spotify.

Jag håller också på och jobbar med en ny version av Broder Daniels ”Shoreline” och en gammal kärlekshistoria av Tenacious D som har förändrats en del…  Till våren kommer också en nyinspelning av trubadurklassikern ”Botjitta”!

Vi jobbar också med ett projekt i Platina som har dragit ut på tiden. Jag har översatt en gammal norsk låt, den norska titeln är ”Til Ungdommen”. Låten finns även på danska med titeln ”Kringsatt af fjender”, den har bl.a spelats in av Kim Larsen i en väldigt bra version!

Som jag skrev här ovanför så har jag översatt texten till svenska och det var planerat att vi skulle släppa den svenska versionen i slutet av februari. Så blir det inte, ansökningen om tillstånd för översättningen har dragit ut på tiden så vi vet inte när vi kan släppa den svenska översättningen. Låten är inspelad och klar, förhoppningsvis kommer frågan om tillståndet att lösa sig men jag vet inte hur lång tid det kommer att ta.

Många fler idéer snurrar i skallen men först ska jag slutföra de här, sedan berättar jag om resten!

Lämna ett svar