Hoppa till innehåll

Johan Bakke

YouTube Music, YouTube Premium OCH IGTV, nästan samtidigt!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

YouTube Music, YouTube Premium och IGTV har kommit till i Sverige!

IGTV är det som har gjort mig mest intresserad av dessa tre.

IGTV står för InstaGram TV och har gett oss användare möjlighet att ladda upp videoklipp på upp till 1 timme (!!!)! Då IGTV är en mobilapp så går det endast att skicka upp verikala (stående) videor. Jag har alltid hatat vertikal video, det som gör att jag ändå gillar IGTV är att det är en mobilapp. En TV eller en skärm är horisontell, men en mobil är vertikal.

Jag testade IGTV under midsommarhelgen och gjorde en premiärfilm för min kanal @johanbakke. Har du ett konto på Instagram så har du också ett konto på IGTV och kan både ladda upp och se videor.

Det största problemet jag kan se är att det kommer att bli svårt att skapa innehåll för både YouTube och IGTV samtidigt. En horisontell video blir aldrig bra vertikalt och en vertikal video blir aldrig bra horisontellt.

Som nog hörs på namnet är YouTube Music en mobilapp där det bara går att hitta musik.

Jag har tittat en del på appen och tycker att de har lyckats ganska bra att hitta det mesta. Vi som lägger upp musik på YouTube har inte behövt skapa nya konton eller skicka upp nånting specifikt för YouTube Music. De låtar som fanns tidigare går att hitta oavsett om du startar YouTube eller YouTube Music. Appen har också ett läge där bara ljudet streamas, vilket minskar datamängden enormt!

Jag har fått några nya prenumeranter till min YouTubekanal efter musiktjänsten släpptes, jag vet inte om det beror på YouTube Music eller inte.

YouTube Premium är Googles nya betaltjänst som gör så du inte ser någon reklam på YouTube.

Du kan också se en del program, filmer och serier som inte går att se utan betaltjänsten. Just nu har Google ett erbjudande där du får både musiktjänsten och premium gratis i 3 månader.

Jag har registrerat mig för att testa, men jag störs inte så mycket av reklamen på YouTube och det extra innehållet som finns just nu är inte intresserant för mig. Förändras inte utbudet på premium så tror jag att jag struntar i YouTube Premium.

Jag tycker att det är bra att det kommer nya möjligheter att synas och höras, yttrandefriheten är viktig. Nu har Google och Facebook tagit ytterligare ett steg för att alla ska kunna publicera musik och video, grymt bra!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: