Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Jakten efter pengar? Jag har tröttnat!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Jag har tröttnat…
Jag har tröttnat på denna ständiga jakt efter pengar.

I dagens samhälle jagar alla pengar. Företagaren jagar pengar och vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Den anställde jagar pengar åt sin arbetsgivare. Ibland jagar den samtidigt åt sig själv eftersom den vill ha en ökning i (det virtuella) lönekuvertet. Den arbetslöse jagar pengar som den får som ett bidrag från staten, som en slags belöning för att den har försökt få jaga pengar åt någon annan!

Alla jagar pengar men det finns många som säger att pengar inte gör någon människa lycklig. De som säger så har kanske rätt, jag tror inte heller att pengarna ensamma gör någon lycklig.

Jag har dock aldrig hört någon rik olycklig människa påstå att pengarna han har på sitt konto. Alla prylar han har kunnat köpa är inte orsaken till att han är olycklig. Den orsak jag har kunnat se till många rika människors olycka är just jakten efter pengar!

Det mest kända exemplet just nu är nog Tim Bergling som tog livet av sig på grund av att han hetsades av andra till att jaga pengar. Jag har ännu inte sett dokumentären om Tim, men efter det jag har läst om honom så har jag uppfattat honom som en person som inte ville stå i rampljuset men som pressades till att gå emot sin vilja och knäcktes av folket runt omkring honom. De ville inte förlora pengar, men utan att Tim jobbade så stod de arbetslösa…

Pengar är det som ger oss möjligheter att göra det vi vill. Den som vill resa behöver jaga pengar. Den som vill utveckla en karriär behöver jaga pengar. Den som vill leva ett stillsamt liv i en stuga vid havet måste först jaga pengar riktigt hårt för att den ska få någon möjlighet att nå sitt mål.

Saken är den att jag har under en lång tid känt en konstant press att jaga pengar. En press som jag har börjat tröttna på och försöker hitta ett sätt att ta mig ur.

Jag är övertygad om att det finns bättre sätt att överleva än att behöva stå ut med den här ständiga jakten efter pengar.

Till att börja med ska jag försöka hitta ett sätt att lyckas överleva utan att jag hela tiden ska behöva jaga pengar. Jag är ganska säker på att det går att göra. Internet har gett oss stora möjligheter till både ”passiv inkomst” och att jobba oberoende av var man befinner sig.

Nu är det dags att man börjar prova de möjligheterna!

Etiketter:

Lämna ett svar