Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Sämst när det gäller?

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Att de officiella låtarna till ett idrottsevenemang så gott som alltid är sämre än inofficiella låtar är nog ganska känt.

Min egen musiksmak säger dock att Staffan Hellstrands officiella låt ”Explodera” från EM i fotboll 2000 är 1000 gånger bättre än någon annan idrottslåt!

Nu var det inte Hellstrand jag skulle skriva om.

Jag skulle skriva om min husgud Per Gessle, hans Gyllene Tider och Linnea Henriksson. Tillsammans står de för den officiella låten till årets fotbolls-VM. Gyllene Tiders och Linnea Henrikssons låt heter ”Bäst när det gäller” och i någon av morgonsofforna berättade visst Gessle att han skrev den från en gammal idé som hette ”Sämst när det gäller”…

Ni som känner mig, har följt mig ett tag eller bara har hört mina låtar har nog förstått att jag inte kan räkna upp många dåliga Gesslelåtar.

Nu kan jag räkna upp ytterligare en dålig Gesslelåt.

Skulle jag skriva en lista med de sämsta låtarna skrivna av Per Gessle och den allra sämsta som nr 1 så har ”Bäst när det gäller” en av de tre topplaceringarna på listan!

Visst, verserna är typiska Per-verser men refrängen är bland det löjligaste jag har hört. Det känns som den gode PG har slängt ihop nånting som kan kallas för en refräng men som inte alls känns som en typisk Gesslerefräng.

Idag hörde jag däremot Samir & Viktors inofficiella låt till VM och jag trodde aldrig att skulle skriva det som kommer i nästa mening… Samir & Viktors låt är mycket bättre än Gyllene Tiders!

Så, nu har jag skrivit det. Läs det igen innan jag ångrar att jag skrev det och raderar hela inlägget, eller iallafall innan jag raderar den meningen!

Lyssna på låtarna själv, de ligger här nedanför.
Det gör Hellstrands också, bara för att jag vill visa upp klasskillnaden!

Lämna ett svar