Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Vargen kommer…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Tidigare idag skrev jag om Sverigedemokraternas väldigt lyckade annonskampanj på Östermalmstorgs T-banestation i Stockholm. Den blev så lyckad så jag tror till och med att de som protesterade igår kväll har hjälpt SD att minska kostnaden rejält! Jag gissar att ett riksdagsparti inte ställer upp på att betala full avgift för en reklamkampanj som skulle vara i två veckor men bara varade i två dagar

Nog om det!

I diskussionerna på sociala medier tycker jag mig se en tendens av  den gamla berättelsen om att vargen kommer, men något bakvänt, där tror jag också förklaringen till SD’s höga opinionssiffror ligger. Låt mig förklara:

För många år sedan varnade SD för islamiseringen i förorterna, då var det fördomar enligt övriga partier och SD var rasister. Nu går kvinnor i förorterna ut och berättar att det SD varnade för har blivit verklighet. För några år sedan talades det om att islamistiska trupper skulle försöka ta över västvärlden, nu kommer IS själva och säger att dom vill ta över västvärlden.

Allmänheten är trötta på att höra att vargen kommer (dvs, att stora farliga Sverigedemokraterna kommer) och därför ligger SD på 12,9% i Riksdagen och just nu på över 15% i opionsmätningarna.

Det enda sättet övriga partier kan minska SD’s stöd på är att man på allvar börjar bekämpa de riktiga extremisterna, istället för att bekämpa de demokratiskt valda extremisterna. Först då kommer de 12,9% som röstade på SD i det senaste valet att ändra sin åsikt och istället rösta på ett annat parti.

Etiketter:

Lämna ett svar