Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Första veckan i Visby börjar gå mot sitt slut

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Nu har vi gjort 5 av 7 spelningar på Terrassen i Visby, 5 spelningar som har gått riktigt bra trots att vi kör akustiska trubadurspelningar – nånting som vi sällan gör annars. Platina är ju ett partyband men vi kan även köra som akustiska trubadurer om någon vill ha det och det var precis vad Terrassen ville ha och då kör vi så.

Trots att jag har gjort många trubadurspelningar ensam tidigare så känns det ovant, vi körde också akustiskt på Charlys i Sandviken i fredags men före det var det länge sedan vi gjorde någon helt akustisk spelning. Men de gamla allsångslåtarna börjar krypa fram ur ryggmärgen, snart är det inga problem alls att köra akustiska spelningar igen! Helt akustiska förresten, det är svårt att få det helt akustiskt när man kör med en elgitarr (som visserligen kan låta som en akustisk gitarr) och en keytar!

Nu är det 2 spelningar kvar, lördagen och söndagen, sedan får man åka hem och jobba en vecka på Radio Sandviken och nästa helg ut och spela igen.

På torsdag spelar vi på Trebo Hotell & Restaurang (efter allsången), på fredag på Knuten Pizzeria i Sveg och på lördag på en privat fest i Enköping. Veckan efter det åker vi tillbaka till Visby för ytterligare en vecka på Terrassen! Den gången tror jag att jag skippar elgitarren och tar med mig den riktiga akustiska istället, Visby måste få riktig trubadurmusik!

 

Lämna ett svar