Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Vem kan den riktiga skapelseberättelsen?

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Den här gången skriver jag ingenting om musik. Det här blir ett djupt inlägg, jag gissar att många av er kommer att missuppfatta och se sånt som inte finns. Läsa mellan raderna, kallas det för. Gör inte det, för det finns inget annat än ett tomrum mellan några av raderna. Det är, lika som i de flesta andra artiklar på nätet, där för att skapa andningspausar i läsningen…

Jag har länge undrat över hur man tänkte när man började sätta psykiatriska diagnoser.

Jag menar, vad är det som säger att ett schizofrent beteende inte är det rätta?Eller det beteendet som en överenergisk man med ADHD har? Eller en petnoga Aspergare?

Den neurotypiska allmänheten sätter ofta dessa diagnoser med åsikten ”Vi är rätt – Dom är fel”, men har till stor del inte en aning om hur det tänktes när människan skapades. Om det tänktes alls…

Som jag har skrivit förr: När jag tittar på mig själv, med Asperger och ADD, så ser jag många positiva egenskaper som jag egentligen tror att många arbetsgivare skulle jubla över om ni inte var så insnöade på det ”sociala livet”. Jag klarar av att utföra det jobb jag ska utföra och jag gör det oftast bra så länge ingen stör mig med sånt som inte har med jobbet att göra. NEJ, en fikapaus har inget med jobbet att göra, NEJ, en rökpaus har ingenting med jobbet att göra, NEJ, inte ens lunch har med jobbet att göra. Allt det är pausar från jobbet…

När jag ska utföra ett jobb så är jag där för att utföra jobbet, ingenting annat. Jag jobbar, gör klart det jag ska, när jag är klar så åker jag hem. Om jag blir hungrig så tar jag en kort paus för att äta, men inte längre tid än vad det tar att äta.

Jag anser att om mina arbetskamrater vill umgås med mig inom annat än våra gemensamma arbetsuppgifter, då gör vi det efter arbetstid om jag vill det samma. Jag är inte på jobbet för att småprata om väder och vind, om mina kollegors sjuka barn eller om nånting annat som inte tillhör arbetsplatsen.

Jag börjar bli mer och mer osäker på om det var så det var tänkt när världen skapades, att det normala skulle vara att vara duktig på en sak som inte har nånting med arbetet att göra…

Lämna ett svar