Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Platina – Vad har vi gjort?!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Igår släppte vi singeln ”Vad har ni gjort?!” på Soundcloud, en singel som är tillägnad Sveriges bloggerskor som, vad vi vet, inte har blivit kända genom att göra nånting annat än att skriva om sina åsikter och om sitt privatliv.

Man kan ju istället ställa sig frågan ”Vad har VI gjort?!” i Platina för att nå upp till den nivå där vi ligger nu! 2013 gjorde vi runt 60 spelningar tillsammans och jag gjorde några ensam som trubadur, 2014 gjorde vi runt 80 spelningar tillsammans och jag gjorde den sista spelningen på lång tid som trubadur och i år har vi hittills bara haft en ledig lördag och inga lediga fredagar!

Vad har vi egentligen gjort för att nå dit?

1. Vi ger publiken det dom vill ha
Jag har sett många trubadurer och coverband som spelar låtar som inte många har hört. Iallafall inte lika många som har hört Sommarnatt, Livin’ on a prayer, Living next door to Alice eller Proud Mary. Dom låtarna kan kännas riktigt uttjatade och spelar man 2 gånger per vecka och kör samma låtar varje kväll så blir dom ännu mer uttjatade men för publiken som går ut en gång per månad så är det just dom låtarna dom vill höra.

2. Vi gillar det vi gör
Vi har det oftast skitkul på scen! Till skillnad från en del andra musiker så gillar vi att spela just dom låtarna vi har valt att spela, vi gör det inte bara för att tjäna pengar. En stor fördel är naturligtvis att det faller bra ihop med punkt 1.

3. Vi ser det som ett jobb, inte som en hobby
En spelning går alltid före allting annat, det spelar ingen roll om det så är familjemiddag på juldagen eller 10-årig bröllopsdag. Ett speltillfälle är en möjlighet att visa upp bandet, att knyta kontakter och att komma ytterligare ett steg mot framtidsplanen att satsa på Platina på heltid.

4. Vi lägger ner mycket tid på att leta spelningar och göra annat bakgrundsjobb 
Några tror att det bara öser in spelningar över oss, det är allt annat än rätt. Vi lägger ner väldigt mycket tid på att ringa och maila arrangörer, lyssna in oss, repa in och spela in nya låtar, fixa med utrustning som inte vill fungera som den ska, åka och köpa ny utrustning och mycket annat.

Så här har vi kört på i snart 3 år, med musiken bredvid ett heltidsjobb och med familjer som vill ha av vår tid också.

Etiketter:

Lämna ett svar