Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Alla dessa bloggar…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har länge undrat över en sak.

Vad är det som gör så vissa bloggare räknas högre än andra?

Jag tänker främst på alla dessa bloggar som inte skriver om så mycket mer än sina privatliv. Det finns ett stort antal bloggar där författarna skriver om sina privatliv men inte så mycket mer. Några exempel på de som har flest läsare är Kenza (enligt henne själv Sveriges största blogg), Underbara Clara, Kissie, Blondin-Bella och några fler.

Frågan jag länge har ställt mig är varför dessa bloggares liv är mer intressant än andra bloggares liv. De finns samtidigt tusentals bloggar som skrivs lika bra och om just den upphovsmannens liv men som har långt ifrån lika många läsare.

Jag själv följer sällan (så gott som aldrig) toppbloggarna som skriver om sina privatliv, jag har inget intresse av att veta vilka kompisar Kissie har umgåtts med, att veta var Blondin-Bella har spenderat semestern eller om Kenza har dumpat pojkvännen. Jag är inte bekant med någon av dom, så för mig är deras privatliv helt ointressant.

Att blogga har blivit en innegrej som alla tydligen ska syssla med, nu ska alla ha en blogg och det är självklart att vissa får fler läsare än andra,  men det intressanta är när vissa privatlivsbloggare höjs till skyarna av massmedia och tituleras ”bloggdrottning” och andra fina titlar. Den stora frågan är vad dessa toppbloggare egentligen har gjort, annat än att skriva i sina bloggar om sina privatliv. Är deras privatliv så mycket mer intressant än många andra bloggares privatliv?

Varför skriver t.ex inte Aftonbladet eller Expressen om dunderbar.com, om ekblaad.blogg.se eller om mittiettliv.blogg.se? Bara ett axplock av andra svenska bloggar som också skriver om privatlivet.

Nåväl, frågan är öppen och ska utredas musikaliskt…

Etiketter:

Lämna ett svar