Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Dansa gärna, men dansa inte in i mig!

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Danstillståndet är på tapeten igen, efter att polisen har filmat på Berggrenska Gården i Gävle och därefter varnat krogen eftersom man saknade danstillstånd.

Det kan tyckas löjligt att man ska behöva söka tillstånd för att få arrangera olika typer av dans, men det många inte vet är att i samband med danstillståndet och alkoholtillståndet ökar också kraven på att stället har en vakt. Ett ställe med alkoholtillstånd och danstillstånd har så gott som alltid en eller flera vakter som håller koll på säkerheten.

Jag har spelat på ställen som saknar både förordnade vakter och danstillstånd, där publiken har dansat rakt in på scenen och varit på väg att riva ner all utrustning. Vi har varit med om att utrustning har gått sönder och att vi har varit centimeter från att ramla rakt över vår utrustning när publiken inte har hållit sig på dansgolvet. Det är skitkul att vi så gott som alltid ställer till med jätteparty, men det är ändå aldrig roligt när sånt händer. Vi är ett band som vill att publiken ska dansa och ha kul, men samtidigt så tänker vi på vår egen säkerhet!

Jag kan också tänka mig att det finns ett flertal ställen som inte har kört livemusik men någon har dansat, klivit fel och sedan ramlat över ett bord med fulla gäster och det hela slutade i ett bråk. Utan den oskyldiga dansen hade bråket kanske aldrig uppstått!

Jag tror att den bästa lösningen är ta bort danstillståndet och att införa ett generellt krav på vakter vid alkoholförsäljning efter ett visst klockslag, t.ex 21.00. De flesta krogar och pubar spelar musik, musik och alkohol gör folk mer sugna på att dansa och dansen i kombination med alkoholen ställer till den typen av problem som jag har beskrivit.

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar