Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Alltså mycket bättre…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Markus Larsson skriver en topplista i Aftonbladet med de 8 bästa låtarna från dokusåpan Så mycket bättre, ja han kommer inte på fler trots att uppdraget var att skriva en artikel med de 10 bästa låtarna.

Jag förstår inte riktigt det här… Det är väldigt sällan en musikjournalist tycker lika som folk i allmänhet tycker, det verkar vara väldigt sällan man rekryterar musikjournalister som lyssnar på samma musik som folk i allmänhet lyssnar på! Hur 17 kan det annars vara så att många album som säljer som smör och samtidigt totalsågas av kritikerna?

Hade plattorna varit så dåliga som recensenterna skriver, då hade för 17 ingen köpt dom!

Nåväl, jag ska ge mig på att försöka hitta 10 favoriter från alla säsongerna av Så Mycket Bättre. Jag rangordnar ingenting, jag hatar att rangordna listor så det blir 10 låtar utan inbördes rangordning:

* Bo Sundström (Bo Kaspers Orkester) – Jag skriver för er
En låt som fick mig att inse att Ken Ring faktiskt kan skriva bra texter!

* Agnes – Instant Repeater
Nej, ingen kan göra den låten bättre än Soundtrack Of  Our Lives. Det betyder inte att någon inte kan göra en bra version av den, Agnes är en av dom som kan det!

* Darin – En apa som liknar dig
Jodå, jag vet att det blev en radioplåga men va fan! Grym version!

* Darin – Astrologen
En till Darin??? Ja, han gjorde två som jag gillar!

* Magnus Uggla – Jag skiter i Amerika
Bättre än originalet, men Uggla har ju gjort coverplattor före Så Mycket Bättre!

* Ulf Dageby – Jag minns ljudet från igår
Avsnittet med Ken Ring var intressant, jag är ingen hip-hoplyssnare men gillar bra texter. Kan inte Ken Ring börja skriva texter till pop- och rockband istället? =)

* Maja Ivarsson – Sommartid
Jag håller med Uggla, skitlåt i hans version men grymt bra med Maja!

* Ola Salo – Trouble
Ja, årets säsong lär väl också få räknas med?

* Petter – En tuff brud i lyxförpackning
Jag är ingen hip-hoplyssnare men den här gillar jag!

* September – Mikrofonkåt
Blev ju en dunderhit och den är ju riktigt jävla bra!

Sådär, det var väl inte så svårt att sätta ihop en lista med de 10 bästa versionerna ur Så Mycket Bättre?

Lämna ett svar