Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Eva Hamilton är ute och cyklar igen

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Nu är Eva Hamilton, VD på Sveriges Television, ute på träningsvända med cykeln igen. I en artikel på SVT tycker hon fortfarande att det ska vara TV-licens på datorer, smartphones och surfplattor.

Eftersom man kan se SVT på datorer, smartphones och surfplattor så tycker fru Hamilton att dom ska anses som TV-mottagare, att väldigt många köper datorer, smartphones eller surfplattor med ett helt annat syfte än att titta på SVT har visst gått förbi Eva Hamilton totalt.

Skulle man använda Eva Hamiltons resonemang i andra sammanhang så skulle alla bilägare varje månad betala till vägtullarna i Stockholm (som bilägare kan man köra i Stockholms innerstad), alla musiker, filmare och fotografer skulle automatiskt få betala till sin bredbandsleverantör för extra mycket bandbredd (som musiker, filmare eller fotograf kan man skicka stora mängder data) och alla kattägare skulle tvingas betala extra avgifter för renhållning. En katt KAN faktiskt vara utekatt och skita ner!

Nu är grejen den att i Sverige betalar vi för det vi använder, vi har också ett väldigt bra digitalt TV-system där jag själv kan välja vilka kanaler jag vill abonnera på.

Jag är inte ett dugg intresserad av att betala för det mesta som SVT sänder ut, jag anser att SVT kan bantas ner till en kanal där man sänder program som kommersiell TV inte är intresserad av att sända och överlåter resten till de privata kanalerna! Jag anser inte att det hör till Public Service att sända underhållningsprogram som t.ex Melodifestivalen eller Allsång på Skansen, sånt kan privat TV syssla med.

Jag är dessutom övertygad om att de större privata TV-kanalerna skulle stå i kö och bjuda över varandra om SVT sålde rättigheterna till sina underhållningsprogram, ytterligare ett sätt att få in pengar till riktig public service!

 

Etiketter:

Lämna ett svar