Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Dokumentär om Afzelius, varför???

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag läser idag att filmarna Stefan Berg och Magnus Gertten har gjort en dokumentär om Björn Afzelius, en artist som jag följde sedan jag var väldigt liten fram till hans död 1999. Filmen ska bli väldigt intressant att se, men jag ställer mig frågande till val av ledmotiv…

Laleh ska tydligen göra ledmotivet, Tusen Bitar, det kan bli intressant. Laleh är en mycket bra artist och jag tror hon gör den riktigt bra men jag ställer mig ändå frågande till varför man har valt just den låten som ledmotiv!

Tusen Bitar är för mig en liten kärlekssång som inte alls visar upp Björn Afzelius förmågor som låtskrivare! För det första så är det inte hans låt, det är en översättning av Anne Linnets låt Tusind Stykker, sedan känns den knappast som en av de typiska Afzeliuslåtarna heller.

För mig är majoriteten Björn Afzelius egna låtar tonsatt vänsterpolitik och det finns många av Afzelius låtar som jag hade valt långt före Tusen Bitar, låtar som på alla sätt bättre lyfter fram Björn Afzelius både som låtskrivare och historieberättare.

Några exempel:

Etiketter:

Lämna ett svar