Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Ny coverplatta på gång!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Jag vet att jag spelar i ett coverband och att det inte är nånting speciellt med att jag väljer att släppa en coverplatta! Nu handlar det inte alls om nåt album med de låtarna som Platina spelar, nej det handlar om att jag har hittat ett gäng covers som är inspelade under de senaste 20 åren! Jag tycker de flesta av dom är lite roliga och vill släppa ut dom på Spotify och iTunes!

Några av låtarna valdes bort när jag gjorde …i did it my way, några var bortglömda när den gjordes och några har spelats in efter den gjordes! Platta är egentligen fel namn, det blir bara en digital utgivning. Vill någon ha en digitaliserad plastbit så får ni köpa låtarna på iTunes och bränna CD’n själv. Vi lever ju i 2000-talet eller hur? =)

Om några veckor kommer den att finnas online, låtarna blir:

Positively 4th Street och Knockin’ On Heaven’s Door
Finns redan på Spotify och iTunes (Dylan My Way), men jag tycker dom här två är så bra så dom får vara med igen!

Hey Bulldog
The Beatles gjorde originalet någon gång på 60-talet, min version är lite tuffare!

Homburg
Ännu mer 60-tal, en gammal låt av Procol Harum som är ganska trogen originalet.

747
Ja, den finns på Soundcloud…

Bängen Trålar
Nationalteaterns bästa låt!

Ingvar i Himlen
En låt från den tiden då Mora Träsk var ett rockband!

Internationalen/Arbetets Söner
Nu ska jag plocka fram vänsterrötterna på riktigt! Den här spelades in redan under min tid på Musikmakarna i Örnsköldsvik och har tyvärr hamnat lite i glömska… Instrumentalt och uptempo!

Lex Pentagon
Björn Afzelius kortis om USA’s lögner…

Memphis Tennesee
En gammal rock’n’rollklassiker från 50-talet som jag gjorde om lite… Inte så lite heller!

Fy på sig sosse
Gudibrallan gjorde originalet under proggtiden, nu gör jag den igen!

November Rain
En av Guns’n’Roses allra bästa låtar, jag gör den i en helt akustisk version.

Nu kan du få mig så lätt
Håkan Hellström helt akustiskt!

Sista Ljuva Åren
Jag gjorde ju Lasse Stefanz ”Främling” i ett obevakat ögonblick. Nu är det ännu mer obevakat, jag hittade ingen annan än datorn att sjunga duett med!

Viva La Vida
Ytterligare en helt akustisk låt som har funnits i några år! Coldplay gjorde originalet…

Lämna ett svar