Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Ja, jag gillar Jimmie Åkesson!

Ungefärlig lästid: < 1 minut

För några dagar sedan fick jag ett privat meddelande på Facebook:

Tja, såg att du har gillar jimmy åkesson på facebook. Det är nog det vidrigaste jag har sett. Jag hoppas nån hatar ditt barn i framtiden lika mycket som ni hatar våra barn. Tar bort dig från fb nu. Adios puto

Jag tänker inte kommentera påhoppen i meddelandet, men jag erkänner. Jag gillar Jimmie Åkesson på Facebook! Jag gillar också Socialdemokraterna,  Expo, Piratpartiet,  Folkpartiet, F!, M! och många andra politiska partier och politiska organisationer eller deras representanter. Detta beror inte på att jag har svårt att bestämma mig politiskt. Det beror på att Facebook har bestämt att om jag vill följa en sida på deras sociala nätverk, då måste jag klicka på en knapp som heter ”gilla” – Oavsett om jag gillar sidans verksamhet eller inte!

Jag är politiskt intresserad, jag är framförallt intresserad av att bilda min egen uppfattning om de politiska partierna och inte lyssna på vad partierna säger om varandra. För att göra det har jag många vägar, en av dom är att följa (gilla) partierna på Facebook.

Nu har jag tappat en vän pga att Facebook inte har en speciellt bra benämning på följare till sidor. Är det fler som vill dumpa mig av den anledningen så är det fritt fram! Jag hoppas att Facebook snart ändrar sitt ”gilla” till det mer neutrala ”följer” så kanske vi slipper den här typen av missuppfattningar i framtiden!

2 kommentarer till “Ja, jag gillar Jimmie Åkesson!”

  1. Tror ju knappast du hade gjort remake (med vissa justeringar) på Afzelius gamla dänga om det var så att du ”Gillade” Jimmie

Lämna ett svar