Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Angående näthatet…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Igår kväll deltog ”min” partiledare Anna Troberg (PP) i SVT’s Debatt där hon debatterade mot Robert Aschberg om hat på nätet. Debatten kan du se här!

Jag håller med Anna, det är inte TV’s uppgift att leta reda på näthatarna och läxa upp dom. Det ska ske genom rättsväsendet och ingenting annat! Jag håller också med Anna om att det går att ändra näthatarnas attityd, det är min egen erfarenhet. Jag har några gånger fått mail och trollska kommentarer på nätet, när jag har svarat snäll och trevligt så har jag antingen inte fått några svar alls eller så har svaren varit mer och mer trevliga, i slutändan riktigt snälla!

Ett väldigt bra exempel är en kille som i princip jagade mig på Lunarstorm, ja ni vet det gamla svenska Facebook som var jättestort i början av 2000-talet! Han skrev i princip dagligen till mig att min musik var det värsta han någonsin hade hört, att jag skulle sluta lägga ut musik på nätet eftersom ingen ville lyssna på den och liknande kommentarer. Till en början raderade jag bara kommentarerna, blockerade sedan honom vilket gjorde så han skapade nya konton och fortsatte med samma vals… Efter en tid med raderande och blockerande (från min sida) så hade han en dag skapat många konton och skrev väldigt många kommentarer från dessa konton! Då tröttnade jag, ringde upp Lunarstorms support och fick killens alla konton blockerade. Samma dag fick jag ett väldigt argt mail från killen, som (naturligtvis) tyckte att det var mitt ”fel” att han hade fått sina konton raderade!

Jag svarade honom att jag struntade fullständigt i vad han tyckte om min musik, jag skrev att jag gör musik hur mycket jag vill och lägger ut den för att den som VILL lyssna ska kunna lyssna. Vill ingen lyssna, då vill ingen lyssna och att enligt min mening så ville han lyssna. Varför skulle han annars besöka min sida så ofta???

Jag förklarade också för honom att det var hans eget fel att hans konton var stängda, hade han inte skrivit till mig på det sätt han gjorde då hade jag inte heller ringt LS support och då hade allt varit bra för honom!

Det hela slutade med ett väldigt ursäktande mail där han konstigt nog erkände att han tyckte att min musik var ganska bra!!!

Så jag håller med Anna Troberg, det går att förändra vissa av näthatarnas attityd!

Lämna ett svar