Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Försäkringskassan gör ett bra jobb!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Som den vänsterpirat jag är borde jag egentligen inte skriva detta blogginlägg, men jag är samtidigt en sån som tycker att både rätt och fel ska uppmärksammas!

Det ryktas att Försäkringskassan länge har försämrat sin service, så när jag gick och skadade foten för runt 11 veckor sedan trodde jag att jag skulle få riktigt stora problem med sjukskrivningar och annan hjälp.

De första två veckorna jobbade jag inte alls, fick ut ett läkarintyg där det stod att jag skulle vara sjukskriven på 100% de första två veckorna och efter det 50% sjukskrivning med arbetsresor.

Arbetsresor innebär att den sjukskrivne jobbar men att Försäkringskassan samtidigt betalar resor med taxi, eller i vissa fall buss, från hemmet till arbetet. Eftersom jag inte kunde köra bil eller ta mig till och från en busshållplats inom rimliga avstånd från mitt arbete så blev det taxi för min del.

Det var här problemen kom in, men det var INTE Försäkringskassan som ställde till problemen. Enligt Försäkringskassans regler måste man alltid vara sjukskriven på 100% för att dom ska kunna bevilja arbetsresor. Läkaren på ortopedkliniken i Gävle VÄGRADE skriva ett läkarintyg på 100%, enligt honom skulle jag aldrig få ut taxiresor om han skrev 100% sjukskrivning. Efter 6 veckor med mycket tjat från min sida kom det ändå ett läkarintyg på 100% och taxiresorna till jobbet kom igång, trots att herr ortoped var tvärsäker på att jag aldrig skulle få resorna vid 100% sjukskrivning…

På grund av läkarens okunskap tog det alltså 6 veckor från min skada till jag fick ut ett giltigt läkarintyg, 6 veckor då jag ändå jobbade mina 50% genom att jobba hemma och fixa skjuts från familj, arbetskamrater och ibland betala taxin själv.

Idag jobbar jag 100% men är på papperet sjukskriven på 100% och med hjälp från FK så jag kan ta mig till och från jobbet.  Försäkringskassan har varit det minsta problemet efter min skada, alla kontakter med dom (förutom väntetiderna) har varit riktigt bra och jag känner hittills att jag har fått den hjälp jag behöver!

Och vad det gäller min skada i foten så börjar den bli bättre, nu går jag långsamt framåt med käpp! Låter jag det gå några veckor till så ska det här förhoppningsvis vara bra igen och jag kan börja köra på som tidigare…

Etiketter:

Lämna ett svar