Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Trött på Sverige

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Jag börjar tröttna på Sverige, behöver komma ifrån mörkret och de kyliga temperaturerna för en tid och har börjat leta en resa till Egypten, Kanarieöarna eller nåt annat land som låser termometrarna på minimum 18 grader dagtid.

Jag skrev ju om Thailand och Pattaya tidigare, men efter jag skadade foten så får en sån resa vänta till tidigast nästa höst.

Jag gillar Kanarieöarnas turistorter, har tidigare varit i Playa De Las Americas och Corralejo och kommer förmodligen att boka en resa till nån av dom orterna igen även denna vinter. Jag är inte den som vid utlandssemestern åker runt och letar ”det genuina”, för mig är huvudsaken med en utlandsresa  att jag:

  1. Ska komma ifrån allt här hemma för en vecka
  2. Ska komma till ett ställe med mer värme än i Sverige
  3. Ska komma till ett billigare ställe
  4. Att turistorten har nånting att erbjuda förutom sol och bad är också ganska viktigt för mig. Jag bryr mig inte mycket om stränder, pooler eller sportaktiviteter men kan gå runt i timmar och titta på omgivningar!

Egyptens turistorter känns inte heller fel, det enda jag saknar där är en bra operatör för mobilt bredband och mobiltelefoni till Sverige. I Spanien finns HolidayPhone, dom finns tyvärr inte i Egypten. Jag har aldrig testat dom själv men planerar att beställa ett paket vid nästa resa till Spanien.  I första hand för datatrafik men även för att hålla kontakten med släkt, vänner och jobb i Sverige!

Visst, de flesta hotellen har wifii i receptionen men jag vill inte begränsa min just nu obegränsade mobilitet till att bara kunna använda nätet i hotellets reception och på eventuella wifi-hotspots man hittar efter vägen. När jag är på ett ställa där jag har användning för en smartphones alla möjligheter så vill jag inte låsa mig till att bara kunna använda den på några specifika platser.

Har jag tur så blir det fler resor utomlands under året, jag fick idag ett samtal från managern som berättade att det är kontrakt på gång i USA! En singel med 3 låtar blir klar i slutet av april, sedan ska han få jobba hårt med att lansera den!

Lämna ett svar