Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Pattaya nästa?

Ungefärlig lästid: 3 minuter

Nej inte just för tillfället och jag planerar inte att flytta österut men jag har bestämt mig för att lämna Sverige i två veckor och dra till buddistlandet nr1, Thailand! Jomtien Beach, strax söder om Pattaya blir basen, på något billigt guesthouse. Jag behöver bara en säng, ett kylskåp (till mina mediciner, ingenting annat!!!) och ett säkerhetsskåp sedan är jag nöjd med hotellrummet. De kraven gäller Europa, i Thailand gissar jag att en AC behövs också… Finns det annan lyxutrustning som balkong, TV och dusch på rummet så ber jag ägaren plocka bort det…

Nej, det gör jag inte – jag hoppas ni förstod ironin i den sista meningen! =)

Varför nu denna fascination för Thailand?
Jag vet inte, men när praktiskt taget alla åker dit så känns det som att även jag borde hitta på saker att göra där. Jag åker i första hand för värmen och för att resan (flyg+boende för två personer) inte blir så mycket dyrare än samma tid inom Europa. Nu är ju Kanarieöarna den enda europeiska platsen som har bra värme i mars, men dit kostar en charter två veckor i mars runt 20000 för bara flyg och boende, för två personer. Det är något mindre än vad jag planerar att betala för hela min semester i Thailand, inklusive mat och sprit i två veckor. En liten buffert finns dock, sätter älsklingen igång och shoppar så vet man aldrig om min ekomiska kalkyl stämmer! Hmm, nu ska jag inte lägga hela den skulden på henne. Även jag har nog en del kläder med mig hem, allt original så klart!

Den här resan  har jag velat göra under de senaste  5 åren, men jag har tyckt att flygbiljetterna har varit för dyra. Nu har det kommit bättre biljettpriser, i en nivå så nästan vem som helst kan åka ner och ha kul i två veckor! Ok, jag ska inte sticka under stol med att jag kommer att jobba så mycket jag bara kan för att spara ihop till det här, det mesta av mina extrainkomster kommer att gå rakt in på ett sparkonto.

Som planen ser ut så lyfter vi från Arlanda med Emirates 13.00 den 3 eller 10 mars, beroende på hur flygpriserna ser ut när jag bokar nån gång i november. Nån gång framåt kvällen landar vi i Dubai och får tillbringa 4.5 timmar i loungen på flygplatsen (700 i inträde, men det är det nog värt) för att sedan hoppa på ett nytt Emiratesplan mot Bangkok och anländer där 12.30 lokal tid. Vid den tidpunkten ska vi hämtas av guesthousets ägare som kör oss till stället vi ska bo på, sedan är ingenting och väldigt mycket planerat!

Sånt som ska besökas:

Pattaya Underwater World, ett jätteakvarium med runt 11000 olika fiskarter,

Walking Street känns det som att jag måste se, jag har svårt att tro på att prostitutionen verkligen är så synlig och utbredd som jag har hört att den ska vara. Här säger jag som Skalman: Jag tror bara på vad jag hör och ser

Koh Larn, ön utanför Pattaya med riktigt vackra stränder och det kostar visst bara 30 b (ca 6 kronor) att ta färjan dit

Sånt som kanske ska besökas:

Koh Samet, en ö som ligger längre ner på östkusten och som jag har fått rekommenderad av flera bekanta.

Men det blir nog som vanligt också, att bara vandra runt och titta, fota och blogga om det jag/vi ser och gör. Jag har redan nu (i skrivande stund) börjat blogga från min iPad för att kunna skriva när jag är på resande fot! WordPressappen finns även i mobilen, så ni får räkna med många uppdateringar under vår resa!

Vi är även inne på att göra dagsutflykter eller dygnsutflyker, t.ex till Koh Samet. När en taxi 2 timmar i Thailand är billigare än tåget mellan Gävle och Stockholm så känns det som man kan kosta på sig några sådana resor. En taxi till MBK (ett av Bangkoks största shoppingcenter) skulle inte alls kännas fel! Kostar nånstans runt 600 svenska kronor tur och retur.

Har du några tips på vad man kan hitta på under två veckor i Jomtien/Pattaya (och 10 – 20 mil därifrån) så får du gärna skriva en kommentar, som förstagångsresenärer behöver vi alla tips man kan få!

Lämna ett svar