Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Tamobourineskandalen

Ungefärlig lästid: < 1 minut

 

Jag har under det senaste halvåret följt Tambourineskandalen, både The Cardigans, The Ark och The Hives är jävligt bra band som jag har följt och lyssnat på under många år och när det blåser upp en sån här rättsprocess runt tre av sveriges största band så kan jag inte låta bli att följa den!

Nu sitter tydligen The Hives fast hos Kronofogden, en sits som jag kan hålla med om att den inte är den roligaste! Tidigare i år gick bandet ut med ett öppet brev där man förklarade läget och bandets syn på saken, dom har även startat en blogg där dom uppdaterar om vad som händer från deras sida.

Jag vill inte påstå att jag vet nånting om sanningen i de artiklar jag har läst, men det gör mig väldigt förvånad att man inte har större koll på sin egen och sina bolags ekonomi så att man en dag får veta från sin revisor att pengarna är slut.

Jag skulle aldrig lämna över precis all koll på ekonomin till någon annan, jag vill ha så mycket koll som möjligt på min ekonomi så jag skulle aldrig försätta mig i den sitsen där en revisor berättar för mig att mina pengar är helt slut!

Här handlar det visserligen om stora summor på många miljoner kronor och dollar, jag skulle aldrig klara av att hantera det så jag förstår att man behöver anlita externa bolag som sköter ekonomin. Men det förvånar mig att man tydligen inte har haft nån insyn alls i transaktionerna och att man inte från början har anlitat ytterligare ett bolag som fortlöpande granskar bokföringen, det kostar något mer men det kan det vara värt!

 

Etiketter:

Lämna ett svar