Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Slut på trubadursommaren och (troligtvis) även slut på solospelningar för mig!

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Den här veckan har jag bestämt mig för att lägga av med att åka runt och spela ensam som trubadur. Det finns många anledningar till detta beslut, den främsta är att jag tycker inte längre det är roligt att åka runt ensam och spela covers med bara en akustisk gitarr.

Redan förra sommaren kände jag lika, men då blev jag kontaktad av Calle Gustafsson och i slutet av sommaren 2012 föddes vårt kärleksbarn Platina. Platina förlöstes under brådska, det känns just nu som att hen kom ut minst 9 månader för tidigt och att det är först nu som vi börjar fungera riktigt bra som föräldrar! Nej, skämt åsido, Platina kan ibland ses som vårt barn men det är en pop/coverduo som jag vill satsa alla krafter på i framtiden. Vi börjar bli så bra och får så märkliga förfrågningar så jag känner att hoppar vi på alla tåg vi kan hoppa på nu så tror jag att vi inte längre sitter på samma position om ett år som där vi sitter nu.

Det är den andra anledningen till att jag nu lägger trubadurköret på hyllan, i fortsättningen bokar man mig med Platina eller så bokar man mig inte. I Platinas barndom tyckte jag (och många med mig) att jag lät bättre ensam, det kanske vissa tycker fortfarande men jag håller inte med. Jag tycker att vi nu låter lika bra som många andra party- och dansband som åker runt på vägarna i Sverige, nu är vi också på väg att släppa en platta med egna låtar och (några) covers som jag tror kan ge ett lyft i bokningarna. Jag påstår inte att vi aldrig kommer att låta bättre än nu, det finns fortfarande delar som måste finslipas, men nu låter vi så bra så jag kan lämna allt annat i musiken och helhjärtat satsa på Platina!

Men jag avslutar med en liten passus. Jag är fortfarande öppen för att göra korta inhopp och köra några låtar på bröllop, dop, begravningar och andra enklare tillställningar, sånt ställer jag fortfarande upp på även som ensam trubadur.

Jag kommer också under hösten/vintern att ta mig tid till att återuppbygga min gamla soloplatta Popdrömmar. Platina har tagit över några av låtarna på den plattan så nu ska den snart släppas igen, med några ersättare för de låtarna som Platina ”stal”! =)

Till sist när jag ändå skriver om mina musikprojekt, du kanske undrar vad som hände med Johan Bakke & Mosquera? JBM blev Platina, kan man säga. Vi tröttnade på att åka runt under två namn, nu kör vi bara Platina med både egen musik och covers!

Lämna ett svar