Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Ny låt på Soundcloud! Svarta gänget 2013

Ungefärlig lästid: < 1 minut

En låt skriven av Björn Afzelius, originalet spelades in 1985 och texten handlade då om Moderaterna. I min version är texten uppdaterad för att passa bättre 2013…

1 kommentar till “Ny låt på Soundcloud! Svarta gänget 2013”

  1. Hej,

    Kul att du dammar av Afzelius gamla låt.

    Jag tycker dock att originaltexten funkar än idag. Det talas ingenting om Moderaternas historia numera. Efter lanseringen av ”Nya Moderaterna” inför valet 2006 har partistrategerna tvättat bort det värsta. Få av deras väljare känner nog till vad detta parti stått för och vilka de lierat sig med. Moderaterna/Högerpartiet/Allmänna valmansförbundet har varit emot hela det svenska välfärdssamhället. De har stöttat högerdiktaturer i antikommunismens namn. De har bidragit till att montera ner välfärdssamhället och öka klassklyftorna.

    Vad gäller din nytolkning, där Sverigedemokraterna bytt plats med Moderaterna, så var SD och dess föregångare BSS inte bara kompis/ bundis/bästis med rasisterna och nazisterna. SD har sitt ursprung i denna miljö. Det är ett parti med nazistiska och fascistiska rötter. De var således inte bara kompis med nazisterna och fascisterna – de VAR och ÄR det fortfarande. Oavsett den putsade fasaden och partiets s.k nolltolerans mot rasism.

    Hursomhelst. Tack för att du dammade av en av Affes bästa låtar.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: