Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Hur tänker en radioproducent?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har den stora glädjen att få jobba heltid med två hobbies jag har haft i många år, både musik och radio är mina två främsta fritidsintressen och har nu även blivit heltidssysselsättningar.

Rollen som programansvarig på Radio Sandviken blir ibland lite snårig, speciellt när jag samtidigt är musiker som spelar in egen musik. Jag har många kompisar och bekanta som skickar sina låtar till mig, vissa av er tror kanske att jag spelar låtarna automatiskt eftersom vi är musikerkollegor men så är det inte.

Som programansvarig kan jag aldrig tänka på vem jag är kompis med, den inställningen skulle kunna ruinera en radiostation ganska snabbt. Jag måste lyssna objektivt på den musik jag får in och sålla bort sånt som jag inte tror intresserar Radio Sandvikens lyssnare.

Samtidigt har jag förmånen att jag har många kompisar som gör bra musik, därför kan det ibland se ut som jag ”spelar allt som mina kompisar spelar in”. Det finns många exempel när mina kompisar har skickat in låtar som jag inte tycker passar in i Radio Sandvikens övriga utbud och därför valt att inte spela låtarna.

Mitt måtto som musik- och programansvarig på Radio Sandviken är att vi ska spela allt som är bra, så fortsätt skicka bra musik till mig. Maila mp3-filer till musik@radiosandviken.se så lovar jag att jag ska lyssna!

Lämna ett svar