Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Tänk att komma ifrån kylan en stund…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Jag börjar tröttna på den svenska kylan, skulle vilja dra iväg utomlands i några veckor. Har tänkt länge på att boka några veckor i Phuket, Thailand, problemet är ju som vanligt ekonomin!

Som sommarpopmusiker är Sverige helt fel land att bo i, det går liksom inte att hitta nån inspiration till att skriva sommarpop 9 månader per år, de 3 månaderna då inspirationen finns räcker inte till. Att spendera 2, 3 kanske 4 veckor i en thailändsk bungalow med en gitarr, dessutom i 25 – 30-gradig värme skulle nog resultera i ett antal nya sommarpoplåtar!

En semester är ju alltid en semester så jag skulle nog inte lägga all tid på att skriva musik. Ni som känner mig vet att jag inte är någon sol- och badmänniska, så ett besök i Phuket skulle innebära att jag kollar runt på den thailändska kulturen mer än vad jag tillbringar tiden på stranden. Jag gillar verkligen de buddhistiska monumenten, det skulle vara riktigt häftigt att se dom IRL istället för att behöva se dom på 2-dimensionella bilder på nätet.

Som den musikidiot jag är så skulle jag också kolla in det lokala musiklivet i Phuket. Jag hoppas att turismen inte innebär att det bara spelas västerländsk musik där, då skulle jag bli riktigt besviken!

Jag har aldrig tidigare varit i Thailand, det längsta jag har åkt är Kanarieöarna, men jag har hört och läst mycket om vad som går att hitta på där nere. Min erfarenhet av tidigare resor är dock att det aldrig blir som man planerar, så om en thailandsresa blir av så tror jag inte att jag kommer att planera aktiviteterna allt för mycket, iallafall inte före jag kommer ner. Det känns som det är enklare att åka, komma fram, checka in på hotellet och sedan gå (eller hyra en moped, det har jag sett att man åker i Thailand) och kolla på allt som finns att göra och se!

Oavsett hur mycket jag planerar så är risken stor att jag slutar som Peter Magnussons karaktär i filmen ”En vecka i Phuket”, ni vet han som åker ner för att skriva en bok men gör allt annat än det han planerar! =)

Som jag skrev i inledningen så är ekonomin ett stort problem, att skrapa fram de pengar som behövs till en thailandsresa är inget jag gör på några dagar! Nej, för mig behövs en storvinst på www.sverigekasino.org om jag ska lyckas ta mig utomlands…

Som avslutning på det här drömmande blogginlägget får ni se Markoolios reklamvideo för just Phuket, en riktigt bra låt!

Etiketter:

Lämna ett svar