Hoppa till innehåll

Dax för final!

Ungefärlig lästid: < 1 minut

…nej jag är inte i final. Det är det däremot 10 andra svenska artister som är! Det handlar naturligtvis om finalen i Melodifestivalen som går av stapeln imorgon kväll.

Jag måste erkänna att jag inte har följt årets melodifestival speciellt bra, uttagningarna känns helt enkelt inte speciellt intressanta. Jag tycker det räcker med en tävling med 10 låtar, så jag kollar på finalen!

Jag anser att vinnaren i Melodifestivalen ska röstas fram efter kriteriet ”den låt som bäst representerar Sverige i Eurovision Song Contest”. Dvs, jag anser att alla ska gå ifrån sin personliga musiksmak och istället fundera på vad andra européer kan gilla! Hela Melodifestivalen är ju ändå bara en transportsträcka fram till ESC-finalen…

Med det kriteriet finns det tre låtar som jag tror kan ha en chans, och som jag funderar fram och tillbaka vilken jag ska rösta på.

1. Ulrik Munter – Soldiers
En bra poplåt utan nåt krångel alls! Det här är är en låt som jag tror kan bli en hit i hela Europa, om den bara marknadsförs på rätt sätt. En plats i ESC skulle kunna vara en bra del i den marknadsföringen!

2. Delad By April – Mystery
Inte lika chockerande som Lordi, men ändå jävligt bra metal som också flyttar fram positionerna för Melodifestivalen och ESC. Det är nog första gången jag hör growlsång i ett melodifestivalbidrag!

3. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern – Jag reser mig igen
Vi har många gamla öststater som röstar idag och jag tror att herr Flinck kan gå bra i dessa länder.

Ja, det var mina åsikter om finalen i Melodifestivalen. Nu återstår det bara att rösta! =)

 

Etiketter:

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: