Hoppa till innehåll

Johan Bakke

God jul?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har alltid varit förundrad över hur 17 folk orkar med julen, varför inte fler helt enkelt struntar i julfirandet…

Idag lever vi i ett stressigt samhälle, med betydligt hårdare krav på oss än vad vi någonsin har gjort tidigare. Ändå väljer många att stressa sönder livet veckorna före jul och genom hela julhelgen när man kan välja att ta det lugnt och faktiskt vara ledig i några dagar! Att man är ledig över jul, det är nåt som de flesta tar som en självklarhet (inklusive arbetsgivarna), så varför inte se till att verkligen vara ledig över julhelgen?

Jag har i många år sagt att jag ska bojkotta julfirandet, jag ser ingen anledning till att fira en unge som ingen nu levande varelse har träffat och jag ser inte heller någon anledning i att delta i ett byte av pengar, som ju är sanningen i att köpa julklappar till varandra. Jag köper det jag vill ha, sedan får familj, släkt och vänner köpa det dom vill ha!

Nästa jul är man ju ledig 5 dagar eftersom julafton ligger på en måndag, så då kanske det är dags att göra riktigt slag i saken och ta ledigt på riktigt!

Lämna ett svar