Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Crowdfunding, är det den nya vägen?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har länge läst om crowdfunding, det finns ett antal sidor som sysslar med crowdfunding och förklarar begreppet betydligt bättre än vad jag kan göra men kortfattat kan man jämföra det med förköp av en CD, en film eller vad det nu är som produceras.

Jag har funderat på att testa crowdfunding till mitt kommande album, en som verkar som han har bestämt sig för att använda sig av det är Lars Demian. Han har dragit igång sajten http://det-som-borde-höras.nu (tack till Anna Troberg för tipset!) och som första projekt erbjuder han sina fans att bli medproducenter på sitt kommande album!

Jag hoppas att fler hoppar på liknande projekt, jag har också läst att Magnus Betnér funderar på alternativa lösningar för att finansiera sin nästa DVD-produktion!

2 kommentarer till “Crowdfunding, är det den nya vägen?”

  1. Ser fram emot ditt projekt på FundedByMe.
    Jag driver sidan och vi ser en stor förändring i samhället.
    Inte att projekt nu har nya verktyg för att sina mål, men att man öppnar upp för deltagande. Det finns många därute som vill vara del av realiseringen och finansieringen av bra projekt.

    /Daniel Daboczy
    vd FundedByMe

  2. Pingback: Johan Bakke « Saker börjar röra sig, långsamt framåt…

Lämna ett svar