Hoppa till innehåll

Johan Bakke

När hiphopen kom till bruket…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Ikväll spelade stora 50 cent i lilla Sandviken!

50 cent är inte någon av mina favoriter, inte ens en sån artist som jag skulle ha sett om jag så fick biljetten gratis, så jag var inte och kollade på spelningen.

Men det som slog mig efter spelningen är hur olika en konsertrecension kan vara beroende på vem som skriver den. Jag har nu läst recensioner i två av Sandvikens tre lokaltidningar och jag får inte alls samma bild av 50 cents sandvikenspelning när jag läser de båda recensionerna.

Arbetarbladets Stefan Westrin skriver en ganska negativ recension, som slutar med betyget 3 av 5. Gefle Dagblads recensent Nils Palmeby skriver en betydligt mer positiv recension, som slutar med betyget 4 av 5.

Det här bevisar bara för mig att det går inte att lita på en recensent. Inget ont om er killar och tjejer som jobbar med att skriva recensioner, men eftersom musik är nånting subjektivt så är det naturligtvis omöjligt för en människa att beskriva musik för en annan människa!

Musik ska upplevas, inte läsas om i en tidning eller på webben…

Etiketter:

Lämna ett svar