Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Miljöpartiet gräver ner sig…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Nu gräver Miljöpartiet ner sig ännu mer och ger folk som mig ännu större anledning att gå till höger i politiken.

Nu vill man förbjuda rökning på allmän plats och jag hoppas verkligen att det är Aftonbladet som har missuppfattat eller döljer delar av sanningen!

Miljöpartiet är det parti som gör mig tveksam till att rösta på något av oppositionspartierna vid nästa riksdagsval. Den största anledningen är deras ständiga krav på höjd bensinskatt, det utan någon tanke på att det finns orter i Sverige där det idag är omöjligt att bo utan bil.

Det är för mig obegripligt att man inte FÖRST bygger ut kollektivtrafiken och prissätter den så den någorlunda går att jämföra med bilens fördelar, SEDAN börjar höja bensinpriserna (eller sänker priserna på kollektivtrafiken) så folk väljer kollektivtrafiken. Som läget är idag så finns det människor som lämnar landsbygden och flyttar in till städerna eftersom kollektivtrafiken knappt existerar på landsbygden, samtidigt som bensinpriserna skjuter i höjden.

Är det ett sånt samhälle Miljöpartiet vill ha, där endast dom med bra inkomst (dvs, dom som har råd att betala de höga bensinpriserna) klarar av att bo på landsbygden?

Är svaret på den frågan ja, då undrar jag om Miljöpartiet inte borde byta sida och gå över till Alliansen på heltid…

2 kommentarer till “Miljöpartiet gräver ner sig…”

  1. Tur att vi båda röstar pirat ! Jag tycker annars att MP är bäst av riksdagspartierna.

  2. Tycker inte man ska ropa hej….det verkar trots allt som om förslaget ska gälla vissa allmänna platser, entréer och busshållsplatser, vilket jag som astmatiker tycker är rimligt.

    Sen kan man ändå undra hur förbudet är tänkt att efterlevas, dock tror jag det blir en symbol som ändå kommer se till att färre röker på sådana platser, och ge allergiker uppbackning när de behöver säga ifrån till de som ändå röker på sådana platser.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: