Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Angående att bryta upp ett förhållande…

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Min första riktiga inlägg under ”Tankar & reflektioner”, det här har jag funderat på ett tag och främst om det bara är jag som har fått den uppfattningen eller om det är nånting som många känner igen sig i.

Till att börja med inriktar sig min uppfattning på åldersgruppen på minst 20 år och uppåt, yngre åldrar har jag 15 – 20 års livserfarenhet i vägen för att kunna kommentera! =)

Jag har fått den uppfattningen att killar och tjejer tänker olika när det gäller att bryta upp ett förhållande.

Så här ligger det till, enligt min uppfattning:
En kille: Bestämmer sig för att avsluta förhållandet och när han väl har bestämt sig så har han också bestämt sig för att lämna tjejen han har varit ihop med och inte försöka sig på ett förhållande med henne igen under det närmaste tiden. Hur lång ”den närmaste tiden” är, det är upp till var och en att avgöra men poängen med det är att de flesta killar som avslutar ett förhållande går vidare i samma stund som dom bryter förhållandet. Alla känslor kanske inte är bortblåsta, men man har iallafall bestämt sig för att gå vidare.

En tjej: Kan bryta upp ett förhållande tvärt, men går ofta inte vidare förrän en tid senare. Denna tid är enligt min erfarenhet betydligt längre än ”den närmaste tiden”, som jag skrev om tidigare.

Det här skapar naturligtvis onödiga konflikter i vårt samhälle.

En kille som avslutar ett förhållande ser det ofta som att han har bestämt sig och att det är fritt fram att skaffa en ny tjej dagarna efter han avslutade förhållandet, om han nu lyckas hitta en ny så snabbt. Tjejen däremot kan bli otroligt sårad och tänka:-”Hur kunde ha gå vidare så snabbt?”

Samma sak kan hända i det motsatta, men då blir det lite mer komplicerat. Jag vill inte utmåla oss killar som känslokalla typer som skaffar ny tjej så fort den förra drar, men det är egentligen inte så konstigt.

En kille som blir lämnad tror ofta att tjejen tänker som han skulle ha tänkt, att hon har bestämt sig och gått vidare samma dag som hon avbröt förhållandet. Han tror att loppet är kört och att hon inte alls vill ha honom längre. Det gör att han efter några veckor har gått igenom den kris som oftast uppstår när man blir lämnad och är sedan redo att påbörja ett nytt förhållande, men det är inte alls säkert att tjejen som bröt förhållandet har gått vidare… Då uppstår tankar i hennes huvud; -”Var jag inte värd mer?”, -”Tog han inte vårt förhållande seriöst?” osv.

Naturligtvis finns det tjejer som hoppar på ett nytt förhållande några dagar efter dom har avslutat det gamla, killar som efter några år inte har gått vidare efter att den förra tjejen lämnade dom och killar som avslutade förhållandet men flera år efter sitter och funderar om dom verkligen gjorde rätt, men nu skriver jag om hur jag anser att det generellt fungerar i samhället.

Slutklämmen på det här blir till tjejerna, som jag tycker bär den största skulden i den här typen av konflikter: Gör som de flesta killar, tänk efter före!

Tycker du annorlunda?
Skriv gärna en kommentar eller (om du inte redan är det) bli vän med mig på Facebook så diskuterar vi där!

Etiketter:

Lämna ett svar