Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Att remixa sig själv…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Genom åren har jag skrivit runt 200 låtar, vissa riktigt dåliga, några lite bättre och några som är riktigt bra.

Samtidigt kommer remixkulturen mer och mer i dagens samhälle, en kultur som går ut på att ta nånting gammalt, göra nånting eget av det och sedan släppa ut det på nytt.

Jag anser att alla människor förändras genom livet, man blir mer kunnig inom sina intressen och det som en gång var jag kanske längre än jag – i alla fall inte på samma sätt som tidigare! Därför har jag mer och mer börjat tänka på att ta in remixkulturen i mitt musikskapande, att helt enkelt remixa mig själv!

Ok, jag har redan gjort det. Bubbelpool och Flickor, som finns med på plattan Popdrömmar, är båda låtar som skrevs för många år sedan och har spelats in tidigare i versioner som musikaliskt liknar originalen. Jag tyckte bara att det var bra låtar som behövde fräschas upp!

Det tycker jag om fler låtar så nu har jag börjat titta igenom mina gamla låtar och planerar att spela in några av dom i nya versioner. Hur mycket remixade dom blir, det vet jag inte nu, men jag tror att det kommer att bli bra!

Har du idéer om vilka låtar jag ska spela in, skriv en kommentar! =)

Lämna ett svar