Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Facebook”vänner”?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Läser en artikel i Aftonbladet idag, en 42-årig kvinna har tagit livet av sig och skrivit en sista hälsning i sin statusrad. Tragiskt, blir min första kommentar, hon skulle tydligen ha haft 1082 vänner, men ingen reagerade genom att ringa polis eller någon annan som kunde hjälpa henne.

Tillsammans med denna artikel kör naturligtvis Aftonbladet en fråga: ”Hur många av dina vänner skulle du klassa som ”riktiga” vänner?”

Jag ser inte de flesta av mna Facebookvänner som vänner och jag skulle gärna se att Facebook lade in fler olika typer av vänner, med möjlighet att styra vilka som kan se vad i statusar, bilder ochannat som går att lägga upp på Facebook.

Jag hade länge principen att jag bara accepterade eller skickade en förfrågan till folk som jag någon gång hade träffat eller haft kontakt med IRL eller via sociala medier, men är alla dom mina vänner? Svaret är nej, jag har över 600 Facebookvänner och jag lovar att jag känner inte att jag är vän eller kompis med ens 90% av dom.

Men ändå, jag vill inte plocka bort dom ur mitt kontaktnät så när Facebook har valt att kalla dom för mina vänner, då får dom väl vara mina vänner!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: