Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Hur ska jag sköta min digitala ekonomi?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag läser om olika kampanjer där PayPal, Mastercard och Visa ska bojkottas eftersom dom har stängt Wikileaks konton. Jag har till och med läst att Tradera skulle bojkottas, eftersom dom ägs av PayPal.  Kampanjerna går ut på att sluta använda eller till och med säga upp sitt konto hos nämnda företag.

Visst, jag kan hålla med om att bojkott är en bra väg att gå. Företaget som bojkottas känner av ett minskat kundunderlag och får också veta anledningen till att kunderna sviker. I bästa fall så ändrar dom sitt beslut.

Problemet i att bojkotta Paypal, Mastercard och/eller Visa är ju att det mig veterligen inte finns några andra alternativ…

Jag handlar en hel del musik- och studioutrustning från Thomann, ett tyskt företag. Jag betalar för Spotify Premium, BTGuard och en del andra tjänster på internet. Det enda sättet att betala dom är med Visa, Mastercard eller Paypal. Jag tar emot betalningar för mina skivor via Paylpal och har kollat runt efter andra lösningar, något som är svårt att hitta. Och sist, men inte minst: Jag har ingen lust att springa runt med tusentals kronor i fickan efter lönen har kommit, det känns betydligt säkrare att betala med kort!

Så frågan är, hur fortsätter jag att leva mitt digitala liv och fortfarande kan sköta mina in- och utbetalningar om jag säger upp mina kort och konton hos Visa, Mastercard, PayPal och Tradera? Kom gärna med tips i kommentarerna!

Pingat på intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Etiketter:

2 kommentarer till “Hur ska jag sköta min digitala ekonomi?”

  1. Oligopol- eller monopolsituationen är ett stort och snudd på oöverstigligt hinder för att ideologi skulle kunna bli en konkurrensfaktor.

    Jag har själv dumpat PayPal eftet utspelet med WikiLeaks men hur lyckas med resten? Har allvarligt börjat fundera i banor som mer kontantnyttjande och då inte bara pga av WikiLeaks utan även övervakningshetsen.

    I en värld där demokratin var en ledstjärna skulle givetvis Visa m.fl:s agerande bemötas juridiskt. Förstår för övrigt inte hur detta kunnat passera förbi utan någon större debatt och protest av opinionsbildare inom gammelmedia. Sjuksköterskors strejker anses vara samhällsfarliga men är man pengaförmedlare så får man visst bete sig precis hur som helst utan att betraktas som samhällsfarlig.

Lämna ett svar