Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Nytt år, gamla projekt!

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Japp, nu har det nya året börjat och jag har tagit tag i ett projekt som jag faktiskt började tänka på redan under förra året, men nu ska det bli allvar.

En PC ska in i bilen, med musikspelare, GPS, koppling till bildatorn och en del andra funktioner.

Jag har bestämt mig för att bygga själv och bygga en så liten dator som möjligt, större moderkort än mini-itx (17 * 17 cm) blir det inte. Då får jag in datorn i handskfacket, det blir inte lång kabeldragning och jag kan lättare plocka ut den ur bilen om jag behöver det. Det känns lite jobbigt att behöva sitta i bilen och installera eller uppdatera systemet, det gör jag hellre hemma vid skrivbordet.

Som front-end kommer jag att använda Centrafuse, har testkört det ett tag i laptopen och är nöjd med det.

Under hösten investerade jag i en 8″ touchscreen som kommer att placeras på instrumentbrädan, nu letar jag ett lämpligt moderkort och ett chassi av rätt storlek, sedan ska jag börja bygga!

Fortsättning följer…

Lämna ett svar