Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Det kom ett mail…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

…från Musikindustrin (MI), webbtidningen som tidigare var en papperstidning. Jag är med i deras maillista och brukar skumma igenom varje mail, ganska ofta är det några intressanta artister som har släppt nya plattor eller ska ut och spela. Men det är inte ofta jag hajjar till som jag gjorde idag.

En av rubrikerna var: ”Är jag skyldig till förtal? Knappast.” och den länkades till en ledare skriven av Lars Nylin, Chefredaktör & ansvarig utgivare för MI.

I ledaren uttalar sig Lars Nylin om Piratpartiets framgångar i EU-valet och skriver bland annat:

Valresultatet kan förhoppningsvis också locka en eller annan intressant upphovsman/kvinna till debattpaneler och debattsidor. Hittills har närvaron av kredibla, ”edgiga”, artister i upphovsfrågan varit pinsamt liten.


Det hoppas jag också! Jag hoppas att det kommer några fler upphovsrättsinnehavare som verkligen vet vad dom pratar om, så det finns några kultuskapare att debattera emot. Jag skulle gärna sätta mig i en debatt med andra popmusiker och diskutera det ur vårt perspektiv. Hittills har det inte varit så mycket av den varan, det fåtal som har uttalat sig har bara pratat pengar och eventuella inkomster för upphovsmän är en mycket liten del i Piratpartiets principprogram.

Jag skulle gärna sätta mig ner och diskutera Piratpartiet med några andra popartister, men jag tror att det blir svårt att hitta några som vill ta den debatten. Inte för att det leder till lynchmobbar (som Lars Nylin också skriver om), mer för att det blir fler och fler musiker som stöder PP’s förslag om ett skyddat privatliv och som tycker att Ipred inte är rätt väg att gå.

Lämna ett svar