Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Jag fick ett mail…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Det kom ett mail idag från en av mina besökare, som frågade om det var ok att spela låtar som var nerladdade här i ett radioprogram. Mailet löd:

”Hej!
Får jag spela den här i Radion? Med tanke på fildelningsdomen.”

Mitt svar blev: ”Med tanke på fildelningsdomen så får du spela den hur mycket du vill! =)”

Det var lite lustigt, då filen han skrev om (och bifogade i mailet) var piratversionen av ”Den ena handen…”. Som jag har skrivit i det inlägget så är den helt fri att sprida, vill någon dessutom spela den i radion så är det ändå bättre!
Det här fick mig att tänka till lite.
Är det så att folk nu har blivit osäkra på vad man får eller inte får göra med material som är hämtat från webben?
Är det så att Ipred och den senaste fildelningsdomen kan försämra för oss hobbyartister eftersom våra möjliga lyssnare sitter och tror att ingenting får laddas hem?

Jag är rädd för att det är så, jag tror att de flesta sitter och tror att ALL fildelning nu är olaglig och många vet inte att ca 80% av det som finns på The PIrate Bay faktiskt är lagligt material, enligt killarna som jobbar med TPB. Och även om dom som jobbar på IFPI tror annat så bör ju dom som jobbar med sajten veta bäst.

1 kommentar till “Jag fick ett mail…”

  1. Pingback: Johan Bakke - En blogg! » Arkiv » Över 1200 nedladdningar!

Lämna ett svar