Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Tack för att ett dansband vann Dansbandskampen!

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har alltid sett Scotts som ett popband som spelar dansbandslåtar, så att Larz-Kristerz vann Dansbandskampen det ser jag som en självklarhet.

Av låtarna i det näst sista delmomentet (där banden skulle spela nyskrivna låtar) var det bara Jannez och Larz-Kristerz låtar som jag kan räkna som dansbandslåtar, resten var poplåtar som lätt skulle platsa på Mix Megapol! Hur ofta spelar dom dansbandsmusik?

Även Scotts egna tolkning av ”Inget stoppar oss nu” var ju en popversion av en dansbandsklassiker, jag tyckte den liknade Gyllene Tiders liveversion av ”När alla vännerna gått hem”. Det enda som saknades var ett munspelssolo a’la Gessle, annars fanns det mesta där.

Det betyder inte att jag tycker det var dåligt, nej tvärtom, men jag tycker inte ett sånt band platsar som vinnare i en dansbandstävling.

Etiketter:

3 kommentarer till “Tack för att ett dansband vann Dansbandskampen!”

 1. Rätt dasband vann.Av alla dansband så haR JU
  lARZ kRISTERZ VISAT DEN BÄSTA KREAVITETEN PÅ ATT GÖRA OM GAMLA LÅTAR OCH TITTA PÅ DERAS SPELGLÄDJE.DOM HAR NU SATT LILLA ÄLVDALEN
  PÅ KARTAN NÄR DOM TILL OCH MED FÅTT FINLÄNDARNA
  SOM VILL ATT DOM KOMMMER ÖVER OCH SPELAR DÄR
  ETT STORT GRATTIS TILL ER ALLA I BANDET FRÅN
  STIG OCH MAJ ERNSTSSON I MORA.
  OBS VÄNTAR MED SPÄNNING PÅ ER NÄSTA SKIVA

 2. Jag är benägen att hålla med dig om att det var rätt band som vann dansbandskampen…….just för att de är ett äkta dansband. Larz-Kristerz är duktiga. Fast det var många duktiga band med.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: