Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Jag måste backa…

Ungefärlig lästid: < 1 minut

För några veckor sedan skrev jag ett blogginlägg om Spotify, tjänsten där man betalar 99 kronor per månad eller 999 kronor per år och sedan får lyssna på musik fritt. Jag sågade tjänsten ganska rejält (mest för problemen som uppstår när man vill lyssna mobilt) men bestämde mig ändå för att testa den. Hittade ingen som kunde bjuda på en invite så jag betalade in 99 kronor och när jag sitter här nu och lyssnar så ångrar jag inte inbetalningen.

Spotify har det mesta som har blivit utgivet av de stora skivbolagen och väldigt mycket från de mindre också, så tjänsten i sig funkar skitbra!

Men problemen jag skrev om tidigare kvarstår. Man streamar fortfarande musiken från Spotifys servrar så jag skulle inte ens fundera på att använda den i mobilen, som jag bara har 384 kbps ”bredband” på, om det nu ens går att installera nån programvara i mobilen. Jag tänker inte lägga ner tid på att testa, det är inte värt tiden helt enkelt.

Nej, det här kan hittills bara bli ytterligare ett sätt att snabbt hitta musik i cyberspace. Vill jag ta med mig musiken så kan jag alltid spela in från Spotify.

Etiketter:

Lämna ett svar