Hoppa till innehåll

Johan Bakke

Idol = Karaoke-SM?

Ungefärlig lästid: < 1 minut

Jag har för första gången tittat igenom ett helt Idol 2008 och blir rent ut sagt förbannad över kvalitén på programmet. Ärligt talat vill jag säga som någon av jurymedlemmarna sa om ett av bidragen: ”-Det är lite Finlandsfärja över det”, men jag menar hela tävlingen! Idol idag gick inte ut på att ta fram nya artister, det var en karaoketävling.

Tar man verkligen fram nya artister genom att dom ska visa hur bra dom kan likna andra artister?

När jag lyssnar på covers så vill jag höra nya tolkningar av låtarna, inte samma gamla versioner som vi har hört tidigare. Den enda som var i närheten av en egen tolkning (den enda som förändrat låten nånting) idag var Alice, hon gjorde en trevlig liten tolkning av Shirley Clamps ”Min Kärlek”.

Enligt Aftonbladet så åkte Lars på en ”totalsågning”, men jag tror att hans framträdande och uppträdande mer handlade om att han gjorde allt för att åka ur tävlingen. Bara svaren på Jidhes frågor säger allt!

Till sist så tycker jag att fler skulle ha dragit fram några osäkra kort, det finns många bra låtar från Melodifestivalen som inte har spelats på ett tag, den här t.ex:

Melodifestivalen 1980 – Melodi nr 8 – För dina bruna ögons skull

Lämna ett svar